Gerard Jeucken - 40 jaar handbalscheidsrechter


(Foto: Rob Fritsen)

Op zondag 7 januari floot Gerard een speciale wedstrijd in sporthal De Schop in Asten. Nadat de 2e helft net was begonnen floot de wedstrijdsecretaris voor een time-out en nam Frans van de Mortel (meer dan 42 jaar geleden één van de oprichters en 1e voorzitter van Niobe) de microfoon.

"Beste Gerard, kom samen met je echtgenote in het midden staan. 40 Jaar scheidsrechter en eigenlijk nog langer als we de jaren bij de voormalige KPJ er bij optellen" zo begon hij zijn speech. Gerard werd vervolgens gehuldigd en kreeg uit handen van Frans van de Mortel de gouden NHV fluit vergezeld met bloemen voor hem en zijn echtgenote.

Ook vanuit Acritas (Bakel), waar de jubilaris actief scheidsrechter is, was een bestuursdelegatie aanwezig om hem met bloemen en een cadeaumand te feliciteren en te bedanken voor zijn inzet voor de handbalsport.

Wat deze huldiging voor hem als erelid van Niobe ook bijzonder maakte was dat niet alleen zijn echtgenote (zelf meer dan 40 jaar gehandbald) aanwezig was maar ook alle kinderen en kleinkinderen. Zelfs vanuit Zwitserland was een dochter met familie overgekomen om dit speciale moment mee te maken.

Het hoeft geen betoog dat Gerard Jeucken glunderde en terug kan kijken op een wedstrijd om nooit te vergeten.


Na afloop van de time-out werd het spel hervat (helaas verloor Niobe de wedstrijd) doch na afloop werd nog gezellig nagepraat in sportcafé TapgAsten in de sporthal.

Meer foto's: http://siris.nl/artikel/93909237/gerard-jeucken-veertig-jaar-handbalscheidsrechter

09/01/2018